Post | september 2023 | Nieuws voor vrijwilligers | 1 min lezen

Afscheid PR vrijwilligers Sociale Dorpsteam

vrijwilligers PR

Afgelopen maandag hebben we na ruim tien jaar vrijwillige inzet afscheid genomen van Dick Wolschrijn en Ria Serno. Zij hebben zich voor de Stichting Sociale Dorpsteams Utrechtse Heuvelrug ingezet als PR vrijwilligers om al het belangrijke nieuws uit de Sociale Dorpsteams te plaatsen in het Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant.


Het afscheid van Dick en Ria was onder het genot van een stukje taart. Directeur-Bestuurder van de Stichting Sociale Dorpsteams Utrechtse Heuvelrug Elsbeth Vogel-de Groot had mooie woorden ter afscheid en samen namen zij de tips en tops van de afgelopen tien jaar nog eens door.

Dick en Ria gaven aan dat ze elkaar altijd enorm hebben aangevuld. Ze waren elkaars blindengeleidenhond. Dick voor Ria op de technische kant en Ria op de taalkundige kant voor Dick. Ria vond dat Dick al het zware werk deed. “Ik deed alleen de punten en komma’s”. Waarop Dick aangaf: “we waren het gouden koppel”.


Voor Dick en Ria is het na ruim tien jaar tijd om een stap terug te gaan doen. Beiden gaven aan dat dit vrijwilligerswerk belangrijk was om scherp te blijven en dat het een manier was om anderen te ontmoeten. De Sociale Dorpsteams en het Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant willen Dick en Ria bedanken voor hun inzet. Dankzij hen bleven inwoners op de hoogte van de activiteiten en het nieuws van de Sociale Dorpsteams. Het is fantastisch dat Dick en Ria op deze wijze veel mensen in contact hebben gebracht met activiteiten die wekelijks in onze Gemeente plaatsvinden.


Lijkt het jou leuk de nieuwe Dick of Ria te worden? Wil jij deze dankbare taak op je nemen? Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Sjarenka Bognar, coördinator vrijwillige inzet 06 835 545 47.


Foto van links naar rechts: Elsbeth Vogel-de Groot, Ria Serno en Dick Wolschrijn

Deel blogpost