‘We zoeken die verbinder met hart voor Leersum’.

Het is duidelijk dat Daphne (secretaris) en Cok (penningmeester) trots zijn op het Dorpsnetwerk Leersum. In haar tienjarig bestaan heeft deze stichting al heel wat voor het dorp kunnen betekenen. Denk bijvoorbeeld aan het Repair Café, dat hier in Leersum is gestart. Of ‘Achter De Kaap’, een wekelijkse levendige groepsbespreking van de actualiteiten uit de lokale krant. Neem het project ‘Samen aan Tafel’ om de sociale interactie tussen Leersumers te bevorderen. ‘We hebben ook veel kunnen betekenen voor het dorp nadat in juni 2021 het natuurfenomeen van de valwind ons dorp trof,’ vertelt Daphne. ‘Er waren niet alleen woningen maar ook tienduizenden bomen vernietigd. Met veel samenwerken hebben we met elkaar veel bereikt. Dat is ook waar we voor staan: samen met het Dorpsnetwerk bereik je meer dan alleen. We werken dan ook veel lokaal samen. Het mooie aan ons werk is vooral wanneer je het resultaat van een gezamenlijke inspanning ziet. Dat geeft een voldaan gevoel waar je maanden op vooruit kunt.’

Het Dorpsnetwerk zoekt een nieuwe voorzitter die zich wil inzetten voor Leersum. Daarbij is het belangrijk dat het een echte verbinder is, met een natuurlijk leiderschap: mensen meekrijgen en motiveren. Je hebt als bestuurslid zelf in de hand hoeveel tijd je eraan besteedt. Soms ben je als bestuurder de aanjager van een project, terwijl dat ook vaak wordt opgepakt door een groep actieve dorpsgenoten.


Waarom in het bestuur van Dorpsnetwerk Leersum komen?

Wanneer je hart ligt bij het dorp, dan is dit de plek om je in te kunnen zetten. Je werkt met flinke diversiteit aan mensen en organisaties samen. Je leert het dorp en de Leersumers nog beter kennen en je vergroot snel en gemakkelijk je netwerk. Alle deelnemers van het Dorpsnetwerk hebben een passie voor het dorp. We pakken zaken serieus aan. Heb je hart en aandacht voor mensen dan kun je hier werken aan het leggen van verbindingen.


Kom jij uit Leersum en wil jij ons bestuur aanvullen? Neem dan contact op via [email protected] of bel 0623178213