1-op-1 hulpvragen Heuvelrug Doet

Ik zoek hulp

vind hulp in jouw buurt

Veel mensen willen een ander graag een handje helpen. Bijvoorbeeld met burenhulp, zoals boodschappen doen, de tuin bijhouden of kleine klusjes voor iemand fixen. Plaats eenvoudig een hulpvraag en kom veilig in contact met mensen die graag iets voor een ander betekenen.


Stappen om een hulpvraag te plaatsen:

  1. Maak een account aan (dit kun je veilig doen je persoonlijke gegevens blijven privé).
  2. Plaats jouw hulpvraag door het formulier in te vullen. Zet in jouw hulpvraag ook geen persoonlijke gegevens via dit platform krijg jij de reacties op jouw hulpvraag binnen.
  3. Wanneer je je hulpvraag plaats zal Heuvelrug Doet de vraag bekijken en zo mogelijk meedenken alvorens deze geplaatst word. 

Vind je het spannend hulp te vragen?

Bekijk dan onderstaande tips

Hulp vragen Heuvelrug Doet

Durf te vragen!

Hulp vragen is het moeilijkste wat er is, maar dat is niet nodig. Want je onderschat hoe graag anderen een handje willen helpen. Bedenk hoe jij je voelt als je een ander helpt, vaak maakt het je blij. Met die gedachten is een hulpvraag plaatsen misschien iets minder moeilijk.


Wij geloven dat iedereen iets te bieden heeft waar een ander om verlegen zit. Goed luisteren is bijvoorbeeld nu waardevoller dan ooit! Dus schroom niet om je hulp ook aan te bieden. Op die manier ontmoet je ook nieuwe mensen en geef je je leven wat meer uitdaging en zingeving. 

Hulpvragen bij Heuvelrug Doet

Welke hulpvraag ga je stellen?

Als je hulp vraagt via Heuvelrug Doet, weet je natuurlijk niet wie er gaat reageren. Begin daarom met een kleine vraag. Denk bijvoorbeeld aan; hulp bij een klusje in huis of om je een keer ergens naar toe te rijden. Bij een wederzijdse klik kun je samen beslissen om vaker af te spreken.


Met een kleine vraag is de drempel om te reageren ook veel kleiner. Dat betekent dus ook een grotere kans op een match!

veilig hulp vragen Heuvelrug Doet

Maak veilig kennis

Kennismaken met iemand die je komt helpen is bij vrijwilligerswerk extra belangrijk. Want elkaar helpen is best persoonlijk. Een paar tips: 

  1. Maak digitaal kennis. Heb je een paar leuke berichtjes gewisseld via dit platform? Voor je in het echt afspreekt, kun je elkaar even bellen. Of nog leuker: videobellen! Zo merk je super snel of jullie een match zijn.
  2. Voorbereiding is het halve werk. Er zijn heel veel manieren om een extra veiligheidscheck te doen als je dat prettig vindt. Kijk of iemand een referentie heeft van anderen. Of kijk eens of iemand vindbaar is op LinkedIn. 
  3. Spreek af in het openbaar. Voor de eerste kennismaking kun je in een openbare gelegenheid, zoals de bibliotheek of een café in de buurt afspreken. Laat vrienden of familie weten dat je een afspraak hebt gemaakt of neem gezellig iemand mee.

Ik zoek hulp

Lukt het niet een hulpvraag zelf in te dienen? Neem contact met ons op via het onderstaande formulier

Alle velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacyverklaring en Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.