Skip Sidebar

Over ons

Ben je nieuwsgierig naar gelijkwaardig contact met een vluchteling? Wil je van betekenis zijn door gewoon jezelf te zijn? Bij Buddy to Buddy faciliteren wij gelijkwaardig contact tussen Nederlanders ...

Vluchtelingen & MinderhedenWelzijnSociale rechtvaardigheid
Ongelijkheid verminderenGoede gezondheid en welzijn
Deel
Activiteitenteam

Activiteitenteam

Structureel · Flexibele uren · Start vanaf 27 sep 2023
Hoofdstraat 260, 3972 LL Driebergen-Rijsenburg, Nederland
Vluchtelingen & MinderhedenWelzijnSociale rechtvaardigheid
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Activiteit Delen
Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug
#67455
Scan me of ga naar www.heuvelrugdoet.nl/o/Buddy-to-Buddy-Utrechtse-Heuvelrug/activiteiten/Activiteitenteam/67455 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ben jij een creatieveling en hou je van gezelligheid? Dan is het activiteitenteam misschien wel dé plek voor jou.

Uitgebreide omschrijving

Wat ga je doen?

Het activiteitenteam van Buddy to Buddy bestaat voor de helft uit Nederlanders en de andere helft uit Nieuwkomers. Samen organiseren ze elke maand het buddycafé in onze huiskamer. Deze avonden zijn belangrijke ontmoetingsmomenten voor de buddycommunity die elkaar in vier maanden tijd leren kennen. We spelen spelletjes, kletsen met de buddy’s, drinken koffie of thee en zorgen voor wat lekkers. 

Daarnaast organiseert het activiteitenteam vier keer per jaar een grote buddy activiteit. Denk bijvoorbeeld aan een schilderworkshop, een rondleiding op het Zwerfsteneneiland of een Afrikaanse dansles. 


Wat is dan je allerbelangrijkste taak? Jij zorgt ervoor dat buddy’s zich welkom voelen en zich uitgenodigd voelen onderdeel te zijn van de buddycommunity.


Tijdsinvestering

Het activiteitenteam komt elke tweede woensdag van de maand bij elkaar om samen te eten en het eerstvolgende buddycafé voor te bereiden. Het buddycafé is elke laatste woensdag van de maand in de Lindenhorst (Hoofdstraat 260, Driebergen). Vier keer per jaar is er ook een grote buddy activiteit waar je aan deelneemt.


Wat krijg ik er voor terug?

  • Een heleboel dankbaarheid uit de gemeenschap
  • Van betekenis zijn door jezelf te zijn
  • Ruimte en vrijheid voor jouw eigen ideeën en initiatieven
  • Een gezellig team met vrijwilligers waar plezier het allerbelangrijkst is
  • Een budget om de activiteiten uit te voeren, te vergaderen & wat leuks te doen met het team


Lijkt het je leuk onderdeel te worden van het activiteitenteam? Meld je dan aan voor de vrijwilligersavond op 27 september. Op deze avond vertellen we je alles over vrijwilliger worden bij Buddy to Buddy en ontmoet je ook het vrijwilligersteam. Je kunt dan ook goed de sfeer proeven. Deze avond vindt plaats in onze huiskamer (Hoofdstraat 260, Driebergen)

Programma van de avond:

18:30 inloop met koffie/ thee

19:00 start van presentatie door vrijwilligersteams

20:00 afronden & start buddycafé (spelletjes, kletsen en gezelligheid)

21:30 einde avond

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug

Ben je nieuwsgierig naar gelijkwaardig contact met een vluchteling? Wil je van betekenis zijn door gewoon jezelf te zijn? Bij Buddy to Buddy faciliteren wij gelijkwaardig contact tussen Nederlanders en Vluchtelingen. Het kost zoveel tijd als dat jij erin steekt, ga gezellig samen eten, ga wandelen, nodig je buddy uit voor je verjaardag of ga samen sporten. Het is helemaal aan jou en je buddy. Wel vragen we je in de 4 maanden van het project regelmatig (dat wil zeggen, 1 keer per een a twee weken) af te spreken.

Buddy to Buddy koppelt Nederlanders en nieuwkomers aan elkaar op basis van gelijkwaardigheid, gezelligheid en gedeelde interesses. In ons project trek je 4 maanden lang samen met je buddy op om elkaar, elkaars cultuur en het dorp te leren kennen. Wij organiseren activiteiten en intervisie avonden om jullie buddyschap op weg te helpen. En na die 4 maanden? Hopelijk (waarschijnlijk) blijven jullie dan nog gewoon contact houden, net zoals veel van onze (oud)buddy's!

Comments