Skip Sidebar

Over ons

Ben je nieuwsgierig naar gelijkwaardig contact met een vluchteling? Wil je van betekenis zijn door gewoon jezelf te zijn? Bij Buddy to Buddy faciliteren wij gelijkwaardig contact tussen Nederlanders ...

Vluchtelingen & MinderhedenWelzijnSociale rechtvaardigheid
Ongelijkheid verminderenGoede gezondheid en welzijn
Deel
BuddyCoach

BuddyCoach

Structureel · 2–6 uur/week · Start vanaf 27 sep 2023
Flexibele locatie
Vluchtelingen & MinderhedenWelzijnSociale rechtvaardigheid
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug
#67578
Scan me of ga naar www.heuvelrugdoet.nl/o/Buddy-to-Buddy-Utrechtse-Heuvelrug/activiteiten/BuddyCoach/67578 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als buddycoach ben je een vraagbaak voor buddy’s die ergens tegenaan lopen in het contact met hun buddy.

Uitgebreide omschrijving

Buddycoaches


Onze buddycoaches vervullen een belangrijke taak binnen de organisatie. Als buddycoach ondersteun je de projectcoördinator. Je bent tijdens een matchingsronde een vraagbaak voor buddy’s die ergens tegenaan lopen in het contact met hun buddy. Je luistert naar de situatie die de buddy schetst en denkt mee in een oplossing. Hiermee help je drempels in het contact te verlagen en draag je bij aan een succesvolle match.

Naast de persoonlijke coaching organiseer je ook eens in de zoveel tijd een buddytalkavond. Tijdens deze avonden komen de buddy’s samen om met behulp van een beproefde methode, meer te leren over henzelf en hun buddyschap. Het karakter van deze avonden is licht, gezellig en soms ook serieus. 

We zoeken Nieuwkomers én Nederlanders, we streven naar een samenstelling van 50/50. De voertaal voor de Nederlandse buddy’s is Nederlands, voor de nieuwkomers zoeken we coaches die meerdere talen spreken (Nederlands, Engels, Arabisch, Tigrinya, Urdu, Farsi). 


Tijdsinvestering

Één tot twee keer per jaar ben jij buddycoach van een buddyronde. Dit betekent dat je vier tot acht maanden per jaar bereikbaar bent voor zo’n 25 buddy’s als ze met vragen rondlopen over hun buddyschap. Tijdens deze ronde organiseer je ook drie keer een buddytalkavond. Af en toe komen alle buddycoaches samen om met elkaar ervaringen uit te wisselen.


Wat krijg ik er voor terug?

  • Een heleboel dankbaarheid vanuit de buddy’s
  • Mogelijkheid om je te ontwikkelen in coaching
  • Ruimte en vrijheid voor jouw eigen ideeën en initiatieven
  • Je bent onderdeel van een team met buddycoaches
  • Je leert werken met de Jump-methode
  • Jaarlijks een budget om samen met het buddycoachteam wat leuks te doen. 


Lijkt het je leuk om buddytalkcoach te worden? Meld je dan aan voor de vrijwilligersavond op 27 september. Daar vertellen we je alles over vrijwilliger worden bij Buddy to Buddy en ontmoet je ook het vrijwilligersteam. Je kunt dan ook goed de sfeer proeven. Deze avond vindt plaats in onze huiskamer (Hoofdstraat 260, Driebergen)

Programma van de avond:

18:30 inloop met koffie/ thee

19:00 start van presentatie door vrijwilligersteams

20:00 afronden & start buddycafé (spelletjes, kletsen en gezelligheid)

21:30 einde avondDeze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug

Ben je nieuwsgierig naar gelijkwaardig contact met een vluchteling? Wil je van betekenis zijn door gewoon jezelf te zijn? Bij Buddy to Buddy faciliteren wij gelijkwaardig contact tussen Nederlanders en Vluchtelingen. Het kost zoveel tijd als dat jij erin steekt, ga gezellig samen eten, ga wandelen, nodig je buddy uit voor je verjaardag of ga samen sporten. Het is helemaal aan jou en je buddy. Wel vragen we je in de 4 maanden van het project regelmatig (dat wil zeggen, 1 keer per een a twee weken) af te spreken.

Buddy to Buddy koppelt Nederlanders en nieuwkomers aan elkaar op basis van gelijkwaardigheid, gezelligheid en gedeelde interesses. In ons project trek je 4 maanden lang samen met je buddy op om elkaar, elkaars cultuur en het dorp te leren kennen. Wij organiseren activiteiten en intervisie avonden om jullie buddyschap op weg te helpen. En na die 4 maanden? Hopelijk (waarschijnlijk) blijven jullie dan nog gewoon contact houden, net zoals veel van onze (oud)buddy's!

Comments