Skip Sidebar

Over ons

Ben je nieuwsgierig naar gelijkwaardig contact met een vluchteling? Wil je van betekenis zijn door gewoon jezelf te zijn? Bij Buddy to Buddy faciliteren wij gelijkwaardig contact tussen Nederlanders ...

Vluchtelingen & MinderhedenWelzijnSociale rechtvaardigheid
Ongelijkheid verminderenGoede gezondheid en welzijn
Deel
Stuurgroep

Stuurgroep

Structureel · 2-4 uur/maand · Start vanaf 27 sep 2023
Hoofdstraat 260, 3972 LL Driebergen-Rijsenburg, Nederland
Vluchtelingen & MinderhedenWelzijnSociale rechtvaardigheid
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug
#67575
Scan me of ga naar www.heuvelrugdoet.nl/o/Buddy-to-Buddy-Utrechtse-Heuvelrug/activiteiten/Stuurgroep/67575 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

De stuurgroep buigt zich over de lange termijn plannen en het voortbestaan van Buddy to Buddy in de Utrechtse Heuvelrug en is daarmee een belangrijk team.

Uitgebreide omschrijving

Stuurgroep


De stuurgroep buigt zich over de lange termijn plannen en het voortbestaan van Buddy to Buddy in de Utrechtse Heuvelrug en is daarmee een belangrijk team binnen de organisatie. Elk 1,5 jaar wordt een jaarplan opgesteld waarbij we zelf kiezen welke onderwerpen prioriteit hebben. Voorbeelden zijn; hoe optimaliseren we ons buddytraject? Hoe bereiken we nog meer potentiële buddy’s? Hoe evalueren we het project? En welke samenwerkingen willen we aangaan? 

We zoeken Nieuwkomers én Nederlanders. We streven naar een samenstelling van 50/50, de voertaal is Nederlands maar je hoeft niet vloeiend Nederlands te spreken. Kun je goed strategisch denken, vind je het leuk om over de inhoud te praten en te helpen om alle geniale ideeën in praktijk te brengen?


Tijdsinvestering

We vergaderen één keer per maand, dat is vooralsnog de eerste donderdagochtend van de maand, maar dit kan na de zomer veranderen. Naast de vergadering zul je af en toe zelfstandig of in een klein groepje taken uitwerken of de meeting voorbereiden. Als stuurgroeplid ben je ook altijd welkom aan te haken bij community activiteiten.


Wat krijg ik er voor terug?

  • De kans om mee te denken én te doen op de plek waar het ijzer gesmeed wordt 
  • Ruimte en vrijheid voor jouw eigen ideeën en initiatieven
  • Je bent onderdeel van een gezellig team 
  • Je speelt een belangrijke rol in het voortbestaan van de organisatie
  • Jaarlijks een budget voor een stuurgroepweekend waar we jaarplannen maken. 


Lijkt het je leuk om lid te worden van de stuurgroep? Meld je dan aan voor de vrijwilligersavond op 27 september. Daar vertellen we je alles over vrijwilliger worden bij Buddy to Buddy en ontmoet je ook het vrijwilligersteam. Je kunt dan ook goed de sfeer proeven. Deze avond vindt plaats in onze huiskamer (Hoofdstraat 260, Driebergen)

Programma van de avond:

18:30 inloop met koffie/ thee

19:00 start van presentatie door vrijwilligersteams

20:00 afronden & start buddycafé (spelletjes, kletsen en gezelligheid)

21:30 einde avond


Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug

Ben je nieuwsgierig naar gelijkwaardig contact met een vluchteling? Wil je van betekenis zijn door gewoon jezelf te zijn? Bij Buddy to Buddy faciliteren wij gelijkwaardig contact tussen Nederlanders en Vluchtelingen. Het kost zoveel tijd als dat jij erin steekt, ga gezellig samen eten, ga wandelen, nodig je buddy uit voor je verjaardag of ga samen sporten. Het is helemaal aan jou en je buddy. Wel vragen we je in de 4 maanden van het project regelmatig (dat wil zeggen, 1 keer per een a twee weken) af te spreken.

Buddy to Buddy koppelt Nederlanders en nieuwkomers aan elkaar op basis van gelijkwaardigheid, gezelligheid en gedeelde interesses. In ons project trek je 4 maanden lang samen met je buddy op om elkaar, elkaars cultuur en het dorp te leren kennen. Wij organiseren activiteiten en intervisie avonden om jullie buddyschap op weg te helpen. En na die 4 maanden? Hopelijk (waarschijnlijk) blijven jullie dan nog gewoon contact houden, net zoals veel van onze (oud)buddy's!

Comments