Skip Sidebar
OV-ambassadeurs

OV-ambassadeurs

Non-profit

Over ons

Ouderen wegwijs maken in het gebruik van het Openbaar Vervoer

WelzijnOuderen
Deel
Word OV-ambassadeur!

Word OV-ambassadeur!

Structureel · 4-15 uur/maand
Flexibele locatie
TrainingGastheer/vrouwAdvies & Mentoring
WelzijnOuderen
Activiteit Delen
OV-ambassadeurs
#65063
Scan me of ga naar www.heuvelrugdoet.nl/o/OV-ambassadeur/activiteiten/Word-OV-ambassadeur/65063 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Word OV-ambassadeur!

Heeft u affiniteit met het openbaar vervoer en zet u zich graag in voor andere mensen? Kunt u uitleg geven over het openbaar vervoer?

Uitgebreide omschrijving

'Doe mee met het OV' zoekt inwoners uit de regio's Zuid Oost Utrecht en Lekstroom die zich hier als vrijwillig OV-ambassadeur voor in willen zetten.


OV-ambassadeurs geven uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is. Tijdens een inloopspreekuur of een informatiebijeenkomst beantwoorden OV-ambassadeurs ook specifieke vragen over bijvoorbeeld de OV-chipkaart, het uitstippelen van een reis, het reizen met korting, de kaartautomaat en het in-en uitchecken.


Op deze manier helpen OV-ambassadeurs mensen op weg in het openbaar vervoer.


‘’Een stukje bevestiging, dat had ik net even nodig! De informatie die ik had opgezocht samen met de alleraardigste OV-ambassadeur doorgelopen.’’          Marjan, 68 jaar


Naast informatieve activiteiten organiseren OV-ambassadeurs ook proefreisjes. Zo kunnen mensen ervaren hoe het is om daadwerkelijk met het openbaar vervoer te reizen. OV-ambassadeurs nemen de reizigers aan de hand mee en laten zien waar alles te vinden is, hoe een kaartautomaat werkt en hoe zij kunnen in- en uitchecken.


Er zijn al OV-ambassadeurs actief in de regio Eemland en binnenkort ook in de regio Zuid Oost Utrecht en Regio Lekstroom met verschillende activiteiten. Voor de regio's ZOU en Lekstroom zoeken wij OV-ambassadeurs.


U kunt zelf aangeven welke activiteiten u zou willen uitvoeren en hoeveel tijd u wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 3 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, uiteraard worden reis- en overige kosten vergoed.


Mogen we u als nieuwe collega begroeten?

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op

via e-mail of door te bellen.

We staan u graag te woord. 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding
Activiteit Delen

Over OV-ambassadeurs

Ouderen wegwijs maken in het gebruik van het Openbaar Vervoer

Comments