Skip Sidebar

Over ons

Naburen zet zich als vrijwilligersgroep in bij verschillende maatschappelijke organisaties. Deze vrijwilligersgroepen, bestaat uit mensen met dementie, Niet aangeboren hersenletsel (NAH) en parkinson, ...

Natuur & MilieuWelzijnOuderen
Goede gezondheid en welzijnVerantwoorde consumptie en productieLeven op het land
Deel
Aan de slag met mensen met dementie op Natuurplaats Binnenbos in Driebergen

Aan de slag met mensen met dementie op Natuurplaats Binnenbos in Driebergen

Structureel · 2–4 uur/week · Start vanaf 23 apr 2024
Langbroekerdijk 8a, 3972 ND Driebergen-Rijsenburg, Nederland
Natuur & MilieuWelzijnOuderen
Goede gezondheid en welzijnVerantwoorde consumptie en productieLeven op het land
Activiteit Delen
Stichting Naburen
#79629
Scan me of ga naar www.heuvelrugdoet.nl/o/Stichting-Naburen/activiteiten/Aan-de-slag-met-mensen-met-dementie-op-Natuurplaats-Binnenbos-in-Driebergen/79629 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Op woensdag zet een groep mensen met en zonder dementie zich in op Natuurplaats Binnenbos. We helpen bij de aanleg van een voedselbos en werken in de moestuin.

Uitgebreide omschrijving

Wat doet stichting Naburen?

Stichting Naburen biedt mensen met dementie een plek in de samenleving waar een ieder, binnen de interesse en de mogelijkheden, van waarde kan zijn en blijven voor elkaar en de samenleving. Dit doen we door gezamenlijk vrijwilligerswerk uit te voeren. Iedereen van de Naburen- groep (deelnemer, vrijwilliger en medewerker) is als vrijwilliger aan de slag op de Natuurplaats. Dat maakt dat we gelijkwaardig met elkaar optrekken.


Wat is jouw rol bij het meewerken op Natuurplaats Binnenbos?

Er zijn verschillende klussen op te pakken en iedereen kiest een klus die bij hem of haar past. Dit kan variëren van wilgen knotten, het plaatsen van een haag, zaaien, onkruid wieden tot het maken van soep met zo veel mogelijk groenten uit de tuin of bewegwijzering maken. In kleine groepjes pakken we deze taken op.

Mensen met dementie hebben begeleiding nodig bij het opstarten en structureren van de werkzaamheden. Hier komt dan ook de grote waarde van de vrijwilliger naar voren. Naast dat we samenwerken en voordoen, structureert de vrijwilliger (onder begeleiding van een medewerker) de taken om zo samen aan de slag te zijn.


Wat biedt Naburen jou?

  • Je bent onderdeel van een hecht team, waarin we kijken naar wat mogelijk is.
  • De medewerkers die aanwezig zijn op jouw dag, begeleiden je bij de uitvoer van het vrijwilligerswerk.
  • Twee keer per jaar zijn er vrijwilligers-(scholings)avonden.
  • In de zomer hebben we een groot zomerfeest, in januari hebben we een feestelijke borrel.
  • Ruimte om een waardevolle bijdrage te leveren aan het leven van een ander en wellicht ook dat van jezelf :).
  • Je kan deelnemen aan de jaarlijkse BHV trainingen.


Ik heb interesse, wat moet ik doen?

Leuk! We komen graag met elkaar in contact!

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Driebergen-Rijsenburg Activiteiten > Stichting Naburen > Aan de slag met mensen met dementie op Natuurplaats Binnenbos in Driebergen

Over Stichting Naburen

Naburen zet zich als vrijwilligersgroep in bij verschillende maatschappelijke organisaties. Deze vrijwilligersgroepen, bestaat uit mensen met dementie, Niet aangeboren hersenletsel (NAH) en parkinson, begeleiders en vrijwilligers. Met elkaar maken we de wereld om ons heen een beetje mooier. We organiseren dagelijks verschillende dagprogramma's op verschillende locaties, waardoor alle dagprogramma's hun eigen invulling hebben. Door de verschillen in invulling, is er altijd wel een dagprogramma die past bij de interesse en talenten van de deelnemers en vrijwilligers. Met elkaar zorgen we ervoor dat iedereen van betekenis blijft.

Comments