Meewerken op Natuurplaats Binnenbos

Meewerken op Natuurplaats Binnenbos

Structureel · 3–5 uur/week · Start vanaf 30 aug 2023
Langbroekerdijk 8a, 3972 ND Driebergen-Rijsenburg, Nederland
TuinierenKlussenBuitenVervoerHulpverleningBegeleidingSociaal contact
Natuur & MilieuWelzijnOuderen
3 Goede gezondheid en welzijn12 Verantwoorde consumptie en productie15 Leven op het land
2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Stichting Naburen
#67672
Scan me of ga naar www.heuvelrugdoet.nl/o/Stichting-Naburen/activiteiten/Meewerken-op-Natuurplaats-Binnenbos/67672 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Lekker aan de slag met de handen in de klei! Samen met mensen met dementie werk je mee bij de moestuin en het voedselbos van Natuurplaats Binnenbos!

Uitgebreide omschrijving

Samenvatting

Op woensdagochtend zijn mensen van Naburen wekelijks te vinden op Natuurplaats Binnenbos. Dit is een landgoed naast Landgoed Sterkenburg, wat als doel heeft om een voorbeeld/ studieobject te zijn in hoe men in harmonie met de natuur kan leven. Hier werken we mee in het onderhoud van de moestuin en voeren geregeld klussen uit voor het voedselbos van Natuurplaats Binnenbos. We zijn harde werkers met dementie en zoeken vrijwilligers die met ons samen wil werken bij de uitvoer van klussen. Affiniteit met groen en mensen is gewenst!


Wat ga jij doen?

In afstemming met de tuinder en voedselboswachter pakken we wekelijks klussen op. Tijdens de koffie bespreken we wat er op het programma staat. We verdelen de klussen en gaan in groepen aan de slag. Jij gaat met twee of drie mensen aan de slag met een klus, waarbij je mee werkt en complexere taken opdeelt in deeltaken.

 

We werken tussen 10.30-12.30 uur en ronden de ochtend af met een gezamenlijke lunch. 


Profiel

We zoeken iemand die:

- houdt van buiten werken

- houdt van mensen

- verder kijkt dan een diagnose

- houdt van gezelligheid en ontmoeting


Wij bieden jou

- een enthousiaste club mensen die verandering willen in de dementiezorg

- training over de omgang met mensen met dementie

- meerdere jaarfeesten

- gewaardeerde vrijwilligersplek

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

2 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Stichting Naburen

Naburen zet zich als vrijwilligersgroep in bij verschillende maatschappelijke organisaties. Deze vrijwilligersgroepen, bestaat uit mensen met dementie, Niet aangeboren hersenletsel (NAH) en parkinson, begeleiders en vrijwilligers. Met elkaar maken we de wereld om ons heen een beetje mooier. We organiseren dagelijks verschillende dagprogramma's op verschillende locaties, waardoor alle dagprogramma's hun eigen invulling hebben. Door de verschillen in invulling, is er altijd wel een dagprogramma die past bij de interesse en talenten van de deelnemers en vrijwilligers. Met elkaar zorgen we ervoor dat iedereen van betekenis blijft.

Comments