Skip Sidebar
Buurtgezinnen

Buurtgezinnen

Non-profit

Over ons

Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die steun kunnen gebruiken (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt ...

Buurt & omgevingKinderen & JongerenWelzijn
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Deel
Lieve broertjes en zusje zoeken speelplek!

Lieve broertjes en zusje zoeken speelplek!

Structureel · Flexibele uren
Flexibele locatie
BuitenSportJeugdwerkKoken & etenBegeleidingMaatje & buddyZorgSociaal contactOppassen
Buurt & omgevingKinderen & JongerenWelzijn
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Buurtgezinnen
#64672
Scan me of ga naar www.heuvelrugdoet.nl/o/httpswwwbuurtgezinnennl/activiteiten/Lieve-broertjes-en-zusje-zoeken-speelplek/64672 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We zoeken een gezin uit Doorn, Leersum of Amerongen die kinderen uit het AZC Leersum wekelijks/tweewekelijks wil laten spelen bij hun gezin.

Uitgebreide omschrijving

Deze broertjes van 10, 7 en hun zusje van 3 jaar zoeken een steungezin waar zij lekker mogen spelen. Zij wonen al drie jaar met hun moeder in het asielzoekerscentrum in Leersum. Hun vader woont 15 jaar in Nederland, heeft een verblijfsvergunning en woont in Rhenen. Oorspronkelijk komen de ouders uit Angola. Elk weekend haalt de vader zijn gezin op om een fijne tijd te hebben met elkaar. Hij hoopt dat hij snel samen met zijn vrouw en kinderen mag wonen. De procedure is een langdurig en onzeker proces. De omgeving van het AZC is geen fijne woon- en speelomgeving voor kinderen. Het zou voor hen veel betekenen om wekelijks of om de week even onbezorgd kind te kunnen zijn in een andere omgeving.


De jongens zijn vriendelijk, sociaal, houden van voetballen, buiten spelen en gewoon lekker bezig zijn met andere kinderen.

Het meisje is vrolijk, speelt graag met andere kinderen en doet graag mee in een ander gezin.


Heeft jullie gezin tijd en ruimte om deze drie (mag ook één of twee van de drie zijn) kinderen een fijne speelplek te bieden?

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Buurtgezinnen

Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die steun kunnen gebruiken (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk.

Comments