'Je mag zijn wie je bent en het ‘met de benen op de tafel’ overleg'.

Met een heerlijk kopje thee en een koekje ( Elite Café Noir) spreek ik met Anneke (Penningmeester en activiteiten), Mieke (bezoekwerk) en Frans (voorzitter) over de herinnering die we allemaal bij dit koekje hebben, namelijk eerst het bruine laagje eraf likken en dan pas het koekje eten. Het geeft meteen een gemoedelijke sfeer en dat gevoel krijg ik gedurende het gesprek steeds terug. Mieke vertelt dat zij naast haar bestuurstaken zich ook bezig houdt met de lief en leed zaken van deelnemers; ‘Ik denk dat ik de afgelopen 10 jaar wel 1200 kaarten heb verstuurd’. Alle drie geven ze aan dat je als vrijwilliger of bestuurslid bij de Zonnebloem in een warm bad komt. We zijn betrokken naar elkaar en je mag zijn wie je bent. Frans legt hierbij uit dat ieders persoonlijkheid wordt geaccepteerd en dat de talenten en mogelijkheden van iedereen worden gekoesterd. Zo vertelt Mieke, dat er laatst iemand bij een uitje een bloedneus kreeg. Op dat moment was er gelukkig een vrijwilliger aanwezig die huisartsassistente was geweest en meteen wist te handelen. Het is fijn wanneer je elkaar zo kunt aanvullen.


Waarom in het bestuur van de zonnebloem Leersum komen?

‘We zijn een goed team van verschillende persoonlijkheden, maar werken ieder op de portefeuille die goed bij ons past. Het werk geeft voldoening en iemand komt echt in een warm bad. We zoeken een secretaris. We verwachten dat deze persoon ongeveer 2 a 3 uurtjes per week tijd besteedt. Een van onze zittende bestuursleden ‘Nettie’ pakt al veel administratieve taken op er is dus voldoende administratieve ondersteuning. Samen met een nieuw bestuurslid willen we de toekomst veilig stellen voor onze deelnemers. Het is tijd voor een secretaris met een jonge geest die een echt mensenmens is en die het niet erg vindt om af en toe met de benen over de tafel overleg te voeren.’ Ik schiet in de lach en vraag me af wat ik me daarbij moet voorstellen. Frans geeft aan ‘Ik vind het belangrijk dat we tijdens vergaderingen ons aan de tijd houden, soms schuiven punten dan op. Soms is een punt toch erg belangrijk en dan besluiten we om even tussendoor samen te komen voor een snel ‘met de benen op de tafel’ overleg. Het is dan ook vaak gewoon even ‘brainstormen’ zonder formele agenda.

Voor ons is het belangrijk dat iemand samen met ons werkt aan de continuïteit van de afdeling. Iemand mag wel of geen ervaring hebben, we vinden het belangrijk ruimte te bieden tot mogen leren. Zo is er de mogelijkheid om landelijke en interne workshops te volgen. We staan midden in de samenleving van Leersum en zijn betrokken bij een breed scala aan maatschappelijke zaken die spelen in het dorp. We vinden het belangrijk dat je als nieuwe vrijwilliger goede begeleiding krijgt en hier dragen wij dan ook zorg voor.


Wil jij ons bestuur aanvullen neem dan contact op met Fans

Frans Groot; [email protected], T. 06-53129218